Workshop : de Overgang of “Second Spring”

De overgang een ramp of “Second Spring” ?
Een periode van herbezinning en nieuwe perspectieven.

Vroeg of laat zal iedere vrouw, mits zij tijd van leven heeft, te maken krijgen met de overgang. Een natuurlijk proces waar iedere vrouw weer anders op reageert. Waar de één er fluitend doorheen gaat is het voor een ander een ramp met een breed scala aan klachten. Zoals opvliegers, slapeloosheid, niet meer jezelf voelen en geen levensenergie meer hebben.

Second Spring of te wel de overgang  is een periode van verandering op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied.

Deze periode van hormonale veranderingen kan net zo intens ervaren worden als de puberteit. Is de puberteit de overgang van kind naar volwassenheid, zo is de overgang een confrontatie met het ouder worden. Onze zorghormonen nemen af en de behoeft om naar buiten te treden neemt toe.

Naast de hormonale veranderingen verandert ook het denken, energie, concentratie, doelen en intuïtie. Dit beïnvloedt  jezelf als vrouw en ook je omgeving.  Je vraagt jezelf misschien af of je nieuwe, andere doelen wilt stellen. Welke kwaliteiten wil je in jezelf ontwikkelen om te genieten van een mooie toekomst?

De overgang is een ontwikkelingsfase waarin je wordt uitgenodigd je kwaliteit van  leven te verbeteren door het begrijpen, toepassen en doorleven van de wijsheid van deze periode.

Werkelijk te luisteren naar je lichaam, geest en intuïtie. Het niet af te doen met : “het hoort erbij, gaat wel weer over”.

In deze cursus gaan we kijken wat de overgang met je doet en hoe je er  mee om kunt gaan. Door je open te stellen voor veranderingen en je wellicht lang verstopte gevoelens te verwelkomen en te omarmen. Door dit  te voelen en doorleven, kan transformatie van oude patronen, gedrag en overlevingsstrategieën plaatsvinden. Door op onderzoek naar binnen te gaan leer je over jezelf, wie je bent en hoe jij je leven wilt leven.

De 3 elementen van de workshop zijn:

  • informatief gedeelte over de overgang
  • herbezinning en nieuwe perspectieven door geleide meditatie en oefeningen in tweetallen etc.
  • yoga voor integratie en bewustwording

De combinatie van deze 3 elementen maakt het een bijzondere complete cursus!