De Helende reis

 

“Diep in ieder van ons
Wenkt een enorm potentieel
Het wacht erop je te bevrijden
En nodigt je uit thuis te komen.”

Brandon Bays

De Helende Reis brengt je naar je binnenste. Het helpt je om oude emotionele bagage en opgeslagen pijn los te laten. De methode is ontwikkeld door Brandon Bays en is bedoeld voor iedereen die heling en zelfinzicht wil over uiteenlopende problemen en thema’s in zijn of haar leven van fysieke, emotionele, relationele en/of spirituele aard. Men heeft ontdekt dat het geheugen niet alleen in de hersenen is gelokaliseerd, maar ook in onze lichaamscellen ligt opgeslagen. Herinneringen met niet verwerkte emoties veranderen de eiwitstructuren in onze cellen. Hierdoor wordt ons gedrag en onze gezondheid beïnvloed. Tijdens een Helende Reis maak je opnieuw contact met deze emoties en de bijbehorende herinneringen. Door alles wat toen niet is geuit, nu wel uit te spreken, zal er ruimte komen om vrede te sluiten met jezelf en anderen, wordt er “schoon schip” gemaakt. Het oude programma wordt gewist. Er zullen nieuwe en gezonde cellen ontstaan. Heling kan dan op een natuurlijke manier en op een diep niveau plaatsvinden. In mijn praktijk bied ik de reis die jij op dat moment nodig hebt. Tijdens de reis volgen we jouw lichaamswijsheid, die ons de juiste weg wijst. Dat kan iedere keer anders zijn.

De Helende Reis biedt mogelijkheden bij:

  • fysieke problemen;
  • emotionele problemen;
  • relationele problemen;
  • spirituele problemen.

Een Helende Reis is een mooi en vaak diep proces. Duidelijk niet iets dat je ‘even’ doet. Het is dan ook aan te bevelen een deel van de dag voor jezelf te reserveren, zodat je in de gelegenheid bent te ontspannen en goed voor jezelf te zorgen.

Bij fysieke problemen:
In de Helende Reis ga je via een geleid proces naar de plek in het lichaam waar een herinnering ligt opgeslagen, die met jouw probleem te maken heeft en die nu geheeld mag worden.

Bij emotionele/spirituele problemen:
Onder de verschillende lagen van emoties vindt jij je essentie, je bron. Vanuit deze Bron ben je in staat belemmerende energie om te zetten in heilzame.

Bij levensdoel-vragen:
Het is mogelijk om met behulp van de Helende Reis te ontdekken wat jouw doel in dit leven is en de blokkades te helen die je verhinderen dit doel te leven.

Kinderen
Voor kinderen vanaf 6 jaar is De Helende Reis heel geschikt. De Helende Reis voor kinderen laat zich voorlezen als een verhaaltje dat kinderen interactief kunnen meebeleven. De ervaring leert dat kinderen vanwege hun rijke fantasie met gemak en plezier de Helende Reis beleven. De resultaten van de Helende Reis bij kinderen zijn verbazingwekkend te noemen. Vanaf de tienerleeftijd volstaat de Helende Reis die ik voor volwassenen toepas, de ervaring leert dat tieners op zorgvuldige en integrere wijze de Helende Reis beleven. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel effect een Helende Reis op tieners heeft.

Verder werk ik met de volgende processen als onderdeel van een Helende Reis of zelfstandig proces. Zij zijn onder meer gericht op:

  • Pijnbeheersing
  • Fobieën, zoals reisangst, pleinvrees of angst voor spinnen
  • Gedrag als impulsief aankopen doen, duimzuigen, eetgewoonten of angst voor spreken in het openbaar.
  • Oude beloften aan jezelf of belemmerende overtuigingen die je ooit steunden, maar je nu beletten vanuit je kracht te leven.

Dieren Hoewel daarover nog weinig gepubliceerd wordt, is het ook mogelijk (telepatisch) een Helende Reis met een dier te maken.