Cursus Sterker uit de Overgang

de overgang

Een cursus voor vrouwen die meer willen weten over de overgang, hiervan willen leren en profiteren en hier sterker uit willen komen.

De overgang  is een periode van verandering op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. Dit kan gepaard gaan met klachten zoals opvliegers, slapeloosheid, je niet meer jezelf voelen en geen levensenergie hebben.  De hormonale verandering zorgt ook voor een wijziging in het denken, concentratie, doelen, energie en intuïtie. Dit beïnvloedt  jezelf als vrouw en ook je omgeving.  Je vraagt jezelf misschien af of je nieuwe, andere doelen wilt stellen. Welke kwaliteiten wil je in jezelf ontwikkelen om te genieten van een mooie toekomst?

De overgang is een ontwikkelingsfase waarin je wordt uitgenodigd je leven te verbeteren door het begrijpen, toepassen en doorleven van de wijsheid van de overgang. Werkelijk te luisteren naar je lichaam, geest en intuïtie. Het niet af te doen met : “het hoort erbij, gaat wel weer over”.

In deze cursus gaan we  verder kijken naar de overgang, naar wat het met je doet en hoe je er  mee om kunt gaan. Door je open te stellen voor veranderingen en je wellicht lang verstopte gevoelens te verwelkomen en te omarmen. Door de overgang  te voelen en te doorleven, kan transformatie van oude patronen, gedrag en overlevingsstrategieën plaatsvinden. Door te luisteren naar je innerlijk, naar wie je werkelijk bent. Door op onderzoek te gaan naar binnen leer je over jezelf, over wat de overgang je te zeggen heeft en krijg je meer inzicht op hoe jij je leven wilt leven.

De 3 elementen die naar voren zullen komen in deze cursus zijn:

  • informatief gedeelte over de overgang ( door Sieta Zijlema, overgangsverpleegkundige)
  • herbezinning en nieuwe perspectieven door geleide meditatie en oefeningen (door An Bierman, trainer en therapeut)
  • yoga voor integratie en bewustwording ( door Marije Keyzers, yogadocent)

De combinatie van deze 3 elementen maakt het een bijzondere complete cursus!